Vliegtuig & Vliegtickets

Fuengirola is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het vliegveld bij Fuengirola is Malaga Airport (32 km). Nederland heeft maar liefst drie vliegvelden die rechtstreeks vliegen op Malaga: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Een vlucht duurt gemiddeld zo’n 03:00 uur. Vanaf Malaga is het nog 33 minuten met de trein. Een andere optie is om de taxi te nemen of om een auto te huren.

Vliegtickets Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol rechtstreeks naar Malaga vliegen:

  • Easyjet
  • Transavia
  • Vueling

Door de vele aanbieders kan er op de gewenste tijd gevlogen worden naar Malaga en tegen een scherpe prijs! Meestal zijn de retourprijzen rond de €100 vanaf Schiphol.

TIP! Gaat u met de auto naar Schiphol? Parkeer dan goedkoop!

Vliegtickets Eindhoven

Luchtvaartmaatschappij die vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Malaga vliegt:

  • Ryanair
  • Transavia

Ryanair en Transavia bieden zeer goedkope vluchten aan naar Malaga vanaf Eindhoven. Vaak heb je voor nog geen €70 al een retourticket! 

Vliegtickets Rotterdam

Luchtvaartmaatschappij die vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Malaga vliegt:

  • Transavia

Meestal is Rotterdam het duurste alternatief om naar Malaga te vliegen.

Vliegveld Malaga

Het vliegveld van Malaga is het vierde vliegveld van Spanje na Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca. Het vliegveld heeft 3 terminals:

  • Terminal 1: Deze terminal is hedendaags gesloten. De activiteiten zijn overgeheveld naar Terminal 2.
  • Terminal 2: Terminal 2 heeft drie verdiepingen en een -1 verdieping, de begane grond verdieping is voor de binnenkomende vluchten, tweede verdieping is voor de uitgaande vluchten. De eerste verdieping wordt gebruikt voor pier B, de -1 verdieping is voor de huurauto balies, voor de terminal is nog een grote parkeerplaats gebouwd, waar onder andere ook huurauto’s staan. Pier B wordt gebruikt voor het vasteland van Europa en de rest van de wereld, Pier C voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
  • Terminal 3: De nieuwste terminal van Malaga Airport. Hij werd officieel geopend in 2010. De capaciteit van de luchthaven is door de uitbreiding flink opgeschroefd. Er zitten drie pieren aan vast, pier B, C en D. Pier B is bedoeld voor niet-Europees verkeer, pier C is non-Schengen verkeer maar wel Europa, pier D is Schengen verkeer. Sinds de bouw van Terminal 3 vertrekken en arriveren veel vluchten uit Nederland hier.

De beste manier om verder te reizen is per trein. Het treinstation ligt recht tegenover Terminal 3 en is goed begaanbaar dankzij de lift en roltrap. Meer informatie over de trein.

Auto huren Málaga Airport

Er zijn een groot aantal autoverhuurbedrijven op deze luchthaven. Onder de aankomsthal zitten de bekende bedrijven zoals Hertz en Avis. Andere bedrijven werken met een shuttlebus die je naar het huurbedrijf brengen.

De vraag naar huurauto’s in Málaga is erg groot. Vooraf via internet reserveren is, ook vanwege de prijs, aan te raden. Rental Cars vergelijkt alle prijzen van de aanbieders, waardoor jij altijd als goedkoopste uit bent!