Fuengirola Spanje

Fuengirola is één van de bekendste badplaatsen in Spanje. Het land is sowieso geliefd onder vele toeristen. Niet alleen vanwege het warme weer, maar ook vanwege de relatieve stabiliteit. Andere vakantiebestemmingen zoals Griekenland en Turkije kampen met meer politieke en terroristische onrust. Spanje staat er daarom goed op in Europa.

Fuengirola ligt helemaal in het zuiden van Spanje. De dichtstbijzijnde grote stad is Malaga. In de omgeving zijn nog meer bekende plaatsen zoals Marbella en Torrelmolinos. Binnen 2,5 uur kan je ook in Sevilla zijn. Daar is het meestal nog zo’n 5 graden warmer dan in Fuengirola. In de zomer loopt het daar op tot 40 graden overdag.

De badplaats Fuengirola heeft ruim 8 kilometer aan zandstrand. De ruim 75.000 inwoners leven vooral van de toeristische sector. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er tientallen restaurants, bezienswaardigheden en (strand)activiteiten zijn in de stad.

Dankzij het vliegveld van Malaga is Fuengirola zeer goed te bereiken. Dagelijks gaan er meerdere vluchten naar het zuiden van Spanje. Met de trein kan je gemakkelijk het laatste stuk reizen.