Stranden

De stranden van Fuengirola zijn in één woord: perfect! De zachte zandstranden zijn gratis te betreden en lopen van noord tot zuid Fuengirola aan een stuk door. Het is dan ook met 8 km de langste strandpromenade van Spanje! Wanneer de temperaturen oplopen tot zo’n 40 graden is het verstandig om slippers aan te doen, het zand is dan namelijk erg heet aan de voeten. Een verfrissende duik valt ook aan te bevelen!

Stranden

Fuengirola kent 8 mooie stranden die allemaal het certificaat ‘blauwe vlag’ hebben. De Blauwe Vlag is een internationale eco-label dat jaarlijks toegekend wordt aan jachthavens en stranden die veilig en schoon zijn. Het is niet voor niets dat de Spanjaarden de boulevard ‘El Paseo Marítimo Rey de España‘ hebben genoemd, vrij vertaald: De Koning van Spanje Strandpromenade. 

#1. Playa el Ejido (Playa del Castillo)

Het zuidelijkste stukje strand is El Ejido. Dit stuk strand is vernoemd naar Castillo de Sohail, het kasteel dat op de aangrenzende heuvel is gevestigd om de stad te verdedigen. 

#2. Santa Amalia

Het volgende strand is Santa Amalia. Bij langdurige neerslag wordt dit strand afgescheiden van Playa del Castillo door de río de Fuengirola. Er is daarom een mooie hangbrug gebouwd om de stranden te verbinden. In de zomer staat de monding droog.

#3. Playa San Francisco

Na Santa Amalia komt Playa San Francisco, een verzorgd strand met veel voorzieningen. Het strand is slechts 300 meter breed. In de zomer kan het hier dan ook zeer druk worden.

#4. El Puerto de Fuengirola

Het volgende strand is de haven van Fuengirola: een plekje vol bootjes, winkeltjes, watersportfaciliteiten en heel wat restaurants en bars. Vanaf deze centraal gelegen locatie worden veel activiteiten en excursies georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de site van de organisator: The Port Ticket Office.  

#5. Los Boliches

Los Boliches is een van de populairste stranden in Fuengirola en biedt alles wat je maar kunt wensen voor een dagje aan zee. Strandbedden, parasols, speeltuinen en restaurants. Het strand is 1.300 meter lang, waardoor er altijd wel een plekje te vinden is. #6. Playa Las Gaviotas

Playa Las Gaviotas is 2km lang en 60 meter breed. Hoewel dit strand 5 km van het centrum ligt, is het hier in de zomer toch behoorlijk druk! Er zijn strandtentjes en er is de mogelijkheid om een strandbedje te huren.

#7. Playa de Torreblanca

Playa de Torreblanca is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Fuengirola of Malaga. Je hoeft alleen maar uit te stappen bij de halte Torreblanca. Vanaf daar is het een wandeling van 400 meter bergaf tot het strand. Op deze zandstrook van een kilometer staan speeltoestellen waarop de kinderen zich kunnen vermaken.

#8. Playa Carvajal

Dit strand ligt het verste weg van het centrum van Fuengirola, maar is makkelijk bereikbaar met de trein. Het is een rustig strand, waar je echt kan genieten van je vakantie. De kids kunnen zich vermaken op het Costa Water Park in zee.

Fuengirola biedt dus fantastische mogelijkheden om heerlijk te zonnen aan de verzorgde stranden!  Het is ook zeker de moeite waard om eens de zonsondergang te bewonderen. Dit kan vooral in de wintermaanden. In de zomer gaat de zon namelijk onder in het noordwesten en is daardoor niet volledig te zien.