Trein

Er ligt een goede treinverbinding tussen het vliegveld van Malaga en Fuengirola (lijn C-1). Met deze verbinding is ook Malaga centrum te bereiken. De reistijd is 33 minuten vanaf de luchthaven tot het centrum van Fuengirola. Elke 20 minuten vertrekt er een trein.

Met de trein naar Fuengirola

Fuengirola kent vier stations: Carvajal, Torreblanca, Los Boliches en Fuengirola.

De belangrijkste stations zijn Los Boliches en Fuengirola vanwege de aanwezigheid van hotels, restaurants en het strand. Los Boliches is een bovengronds station en ligt bij de doorgaande weg naar het centrum. Het station Fuengirola ligt ondergronds en is duidelijk te herkennen bij de ingang. Bij beide stations staan er taxi’s klaar op de standplaats om je naar het hotel te brengen.


´s Morgens vroeg vertrekt vanuit Fuengirola de eerste trein om 06:10 uur richting het vliegveld. ’s Avonds vertrekt de laatste trein om 00:20 uur.

Vanaf het vliegveld vertrekt de eerste trein om 05:32 richting Fuengirola en de laatste trein om 23.42 uur.

Station ‘Aeropuerto’

Het treinstation ‘Aeropuerto’ ligt direct tegenover Terminal 3. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Bij de ingang van het station staan ticketboxen waar je treintickets kan kopen. Tickets zijn in Spanje relatief goedkoop. Voor een enkeltje Malaga Airport – Fuengirola betaal je slechts €2,70!

Station ‘Malaga’

De lijn C-1 gaat ook naar het centrum van Malaga. Vanaf het vliegveld is dit 8 minuten met de trein. Vanaf Fuengirola ben je 42 minuten onderweg om in het centrum van Malaga te komen. De prijs voor deze reis is €3,60. Ter vergelijking: in Nederland kost dezelfde tijd reizen €6,00. 

De treinen zijn vrij nieuw en beschikken over een airco.

De volledige dienstregeling en prijzen zijn hier te vinden.