Vakantie Fuengirola

Fuengirola is één van de meest geliefde badplaatsen van Spanje. Het is onder Nederlanders iets minder bekend dan Blanes en Lloret de Mar. Toch gaan er elk jaar duizenden Nederlanders naar Fuengirla op vakantie. Je bent niet alleen. De stad wordt zeer gewaardeerd door Engelse toeristen. De hotels zitten ’s zomers dan ook afgeladen vol. Dit geeft vaak een machtig beeld op de drukke stranden.

Op vakantie naar Fuengirola

Naast het strand staat Fuengirola ook bekend om het gezellige centrum, met veel restaurants, bezienswaardigheden en zelfs een dierentuin. Ondanks dat de stad niet bijzonder groot is (75.000 inwoners) is er elke dag zo veel te doen!
Fuengirola is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Met het vliegtuig ben je in slechts 3 uur op het vrij grote internationale vliegveld van Malaga. De aansluiting met de trein is zeer goed, die rechtstreeks naar Fuengirola rijdt.

Klimaat Fuengirola

Over het klimaat geen slecht woord. De stad heeft milde winters en (erg) warme zomers. In de maanden juli en augustus ligt de temperatuur vaker boven dan onder de 30 graden. In de maanden mei, juni en september heb je de meeste kans op droog weer met een aangename temperatuur van tussen de 25 en 30 graden. Lees meer op de pagina over het klimaat.