Wat is er te doen

Ontdek op deze pagina alles wat er te doen is in Fuengirola!

#1. Bioparc Fuengirola

Biopark Fuengirola Zoo is een van de beste dierentuinen van de wereld. Het park verschilt veel van een groot opgezet park als Beekse Bergen, vanwege de beperkte ruimte in het Bioparc. Toch zijn ze er in geslaagd om dezelfde levenskwaliteit aan de dieren te geven, wat onwijs knap is! Beleef de natuur uit Equatoriaal-Afrika, Madagaskar en Zuidoost Azië. Er zijn crocodilen, apen, tijgers, leeuwen, vissen en vogels te zien. Het park ligt in het Zuidwesten van Fuengirola, op 750 meter van het centrum en is een ideaal uitstapje voor een gezin met (jonge) kinderen.


In 1998 werd begonnen met de broodnodige renovatie van de dierentuin. In 2001 heropende het park de deuren met een compleet nieuwe inrichting van de verbeterde leefgebieden voor de dieren.
De bewoners werden niet meer in ‘kooien’ vastgehouden, maar dankzij een innovatief systeem van meertjes, riviertjes, rotsen en tunnels is het gelukt om de dieren ‘vrij’ in de natuur te laten.

Dankzij de herinrichting verdween stressgedrag en trok het park ook meer bezoekers. Twee keer per dag wordt er een presentatie gegeven bij het openlucht auditorium, waar de dieren ook aangeraakt mogen worden. Met een bezoekje aan het park ben je ongeveer 3 uur zoet. Een bezoek is uitstekend te combineren met een wandeling door het aangrenzende Parque del Sol.

Het park is alle dagen geopend, bekijk de openingstijden en entreeprijzen.

 

#2. Parque Acuático Mijas

Vlakbij Bioparc Fuengirola ligt dit mooie waterspeelparadijs. Zeer geschikt voor de avonturiers onder ons. Er zijn 7 grote glijbanen, waarvan drie langer dan 300 meter! Daarnaast heeft het park een wildwaterbaan, golfslagbad, jacuzzi en twee baden speciaal voor de jonge kids (met vele glijbanen!).

Hou in het hoogseizoen rekening met lange wachtrijen. Tevens vraagt het park voor extra diensten zoals een kluisje en ligbedden een vergoeding. Tip: elke dag kan je 30% korting krijgen op de entreeprijs na een bepaalde tijd.

Bekijk de openingstijden en entreeprijzen.

#3. Recinto Ferial

Aan de grote weg tussen de stations Los Boliches en Fuengirola ligt Recinto Ferial. Het is een groot evenemententerrein met bij de ingang goud-witte zuilen. Elke dinsdag wordt hier een markt met groente en fruit georganiseerd. Op zaterdag is er een rommelmarkt. De markt trekt publiek uit Fuengirola en omliggende dorpen.

Dit plein is op 16 juli de locatie van het traditionele feest ‘La Virgen del Carmen’, beschermheilige van de zee. De maagd Carmen zorgt namelijk voor de veiligheid van de visserslieden.

Van 6 tot 12 oktober wordt hier ‘la Feria y fiestas del Rosario’ gevierd door middel van een kermis. Er zijn dan ook altijd veel eet- en feesttentjes opgezet voor het toestromende publiek aanwezig. Gegarandeerd gezelligheid!

#4. Watersporten

In het zeewater worden veel wateractiviteiten georganiseerd. Parasailing is veruit de meest populaire. Je beleeft hiermee Fuengirola vanaf honderden meters boven zeeniveau, wat een prachtig uitzicht oplevert. Verder is er keuze uit: duiken, jetskiën, tubing, vissen en nog veel meer!

De ticketverkoop voor al deze activiteiten wordt centraal gedaan door The Port Ticket Office: Local 62, Puerto Deportivo (Haven Fuengirola)


Fuengirola heeft ook 3 Costa Water Parken. Dit zijn drijvende parken enkele tientallen meters in zee. Het bestaat uit hindernissen en speeltoestellen, vooral op kinderen gericht. De waterparken zijn te vinden op de stranden van Carvajal, Los Boliches en Fuengirola.

  Openingstijden
Juni – september 11:00 – 20:00
  Entreeprijzen
1 uur € 10,00
1 dag € 25,00

#5. Winkelen

Voor de shoppers is er een groot winkelcentrum aan de rand van de stad: Centro Comercial Miramar. Dit enorme complex kent 117 winkels, waaronder grote kledingzaken (H&M, C&A, Zara, Primark, Pull&Bear, Adidas), parfumerieën, brilzaken, telefoniewinkels, een dierenzaak, carwash, bioscoop en supermarkt. De kinderen kunnen zich vermaken in een speciale kinderclub of op de kartbaan (op het dak van het winkelcentrum). Dit kost €15,00 (10+ jaar) of €10,00 (5 – 9 jaar) voor 10 minuten karten. Het winkelcentrum heeft een gratis parkeerplaats. Bekijk hier wat er nog meer te doen is.

Even verderop staat het andere winkelcentrum: Parque Comercial Miramar. Hier zijn onder andere de Lidl, Decathlon, Jysk en de Spaanse Praxis gevestigd. Verder kan je er tanken en naar de dierenwinkel.

In het centrum en Los Boliches zijn ook nog vele (kleinere) winkeltjes, vooral op toerisme gericht.

#6. Adventure golf

Fuengirola heeft een uitgebreid Adventure golf park. Het ligt tussen de twee winkelcentra. De waterpartijen en de verschillen in hoogte, lengte en ondergrond maken de holes een ware uitdaging. De holes zijn ook leuk voor de kinderen. Het park hanteert de volgende entreeprijzen:

   Prijs
Volwassenen  € 8,50
Kinderen t/m 16 jaar  € 6,00
2 volwassenen + 2 kinderen  € 24,00

Klik hier voor actuele openingstijden.

#7. Excursie boot

Er worden veel excursies georganiseerd per boot vanuit de haven van Fuengirola. Wij lichten er twee leuke excursies uit:

  • Dolfijnen spotten: Met de Alborán Explorer kan je dolfijnen spotten op de Middellandse Zee. De trip duurt ongeveer 1,5 uur en is voor alle leeftijden toegankelijk! De boot heeft een capaciteit van 147 plaatsen. Wij raden je daarom aan om je tickets voortijdig te kopen bij de Ticket Office. Bekijk de ticketprijzen en vertrektijden.
  • Veerboot naar Benalmadéna: Vanuit Fuengirola vaart er rechtstreeks een veerboot naar Benalmadéna. Deze kustplaats is zeer populair onder de dierenliefhebbers. Dit komt door de aanwezigheid van meerdere dierenparken. Eén daarvan is Sea Life, een park met aquariums waar je diverse zeedieren kunt bewonderen. Daarnaast is er een mooi openbaar park (De La Paloma park) aangelegd. In dit park lopen eendjes, kippen en pauwen los rond. Verder is het leuk om naar Selwo Marina Delfinarium te gaan, een park met dolfijnenshows. Wie dan nog niet uitgekeken is, kan een bezoekje brengen aan de Garden of Eagles of het Butterfly Park.

#8. SouldPark

Deze kermis voor jonge kinderen (3-9 jaar) staat permanent gevestigd in de haven van Fuengirola. Het park is geopend op 20 februari 2015 en ziet er mooi uit! Er zijn onder andere trampolines, botsbootjes, een draaimolen en een reuzenrad. Om het park in te komen koop je een kaart waarop je zo veel of zo weinig ritten kan zetten als je zelf wil. Een rit kost voor de meeste attracties €2,50.

  Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 17:00 – 22:00
Zaterdag, zondagen, schoolvakanties 11:30 – 23:00
  Prijzen
1 rit € 2,50
5 ritten € 10,00
12 ritten € 20,00

#9. SkatePark

Vlakbij het winkelcentrum Miramar is een groot skatepark aangelegd dat gratis te betreden is (bekijk op de kaart). De hele dag is het hier druk met skateboarders, BMX’ers, rolschaatsers en steppers die trucs oefenen op de verschillende elementen. Zelfs in de avond is het nog mogelijk om te skaten dankzij de goede verlichting.

Het park heeft multi-level platforms, meerdere ‘ramps’ en drie grote kommen met afwisselende moeilijkheidsgraad. Aan de zijkant van het park staat een grote graffiti-muur van zo’n 50 meter lang. Bij het aangrenzende restaurant kan je even bijkomen in de schaduw onder het genot van een verkoelend drankje. Ook kan je hier terecht voor een degelijke maaltijd.

#10. Golf

Het spelen van golf is zeer geliefd in deze regio van Spanje. In de directe omgeving van Fuengirola zijn alleen al 5 grote golfbanen te vinden, te weten:

  • Mijas Golf: Ligt aan de autoweg A-7053 en heeft 2 banen van 18 holes. 
  • La Cala: Met 3 banen van 18 holes is dit de grootste golfclub van Fuengirola en omgeving. Ze hebben daarnaast een ‘Academy’ waar beginners en geavanceerde golfers les kunnen krijgen.
  • Santana Golf: Grenst aan La Cala en heeft 1 baan van 18 holes.
  • Cerrado del Aguila: Dit is de kleinste club van Fuengirola, maar niet voor lang meer. De uitbreiding van 9 naar 18 holes is namelijk in volle gang. 
  • Golf El Chapparal: Heeft 1 baan van 18 holes en ligt het dichtst bij zee. Het golfpark is van alle golfbanen het beste te bereiken met het openbaar vervoer dankzij de buslijn M-220 (900 meter lopen).

Keuze genoeg om ergens een balletje te slaan!

Wat er nog meer te doen is in Fuengirola..

#11. Parque de Poniente

Dit park is een ode aan de zeelieden van Fuengirola. Er zijn daarom veel elementen opgenomen om te verwijzen naar de Middellandse Zee, zoals het schip, de vlaggen, vuurtoren en blauwe, golvende ondergrond. Verder bestaat het park uit een voetbalkooi en een vlak plein om op te skaten.

Het park ligt in het zuiden van Fuengirola op 300 meter van het strand. Vanaf het treinstation is het 20 minuten lopen. Vanaf de boulevard en de rivier is het park (met de fiets) makkelijk te bereiken, dankzij aangelegde fietspaden.

Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken voor ruim een uur. Op het terras kan je ze prima in de gaten houden. De toegang is gratis, waardoor het er regelmatig zeer druk is. Door de verlichting is het ook mogelijk om in de avond te spelen in het schip. 

#12. Fietsen in Fuengirola

Fuengirola heeft niet de fietsinfrastructuur zoals we die gewend zijn in Nederland, maar wie de drukke doorgaande wegen vermijdt, kan rustig een rondje door de stad fietsen. Vooral het zuidwesten van de stad is goed begaanbaar. Langs de río de Fuengirola zijn zelfs geasfalteerde fietspaden aangelegd. Hopelijk is dit de aanzet tot een grotere uitbreiding van het fietspadennetwerk.

Er is één fietsvriendelijke route die uitstekend te combineren is met Castillo Sohail, Centro Comercial Miramar, het Skatepark, Adventure Golf en het Parque de Poniente. Op de Boulevard van Los Boliches is er ook een fietspad, net zoals bij het station.

Een (elektrische) fiets huren kan bij Route Electric Bike en Denro Bikes.

Het binnenland in zijn er hoge heuvels. Hiervoor zal je flink getraind moeten zijn. Bekijk hier hoe je zo snel mogelijk fit raakt voor een lange tocht door de bergen.

#13. Train City Tour

Met het toeristische treintje beleef je Fuengirola op een bijzondere manier. De trein rijdt over de weg langs verschillende bezienswaardigheden. Zo kom je langs de Romeinse overblijfselen, de markt, het winkelcentrum en de dierentuin. Dit zijn tevens alle stops. Verder kom je langs de bijzondere rotonde met de SEAT 600. Dankzij de ‘hop-on hop-off’ service kan je bij elke stop uitstappen en met de volgende trein de route weer vervolgen. Ze rijden om de 60 minuten. De hele tour duurt in totaal zo’n 40 minuten.

Het beginstation is bij Hotel El Puerto (3-sterren, fantastisch uitzicht), gelegen aan de boulevard. Bij dit station worden de tickets verkocht, maar ze zijn ook te verkrijgen bij de chauffeur. De volgende ticketprijzen worden gehanteerd:

   Prijs 
Volwassenen  € 7,00
0 t/m 2 jaar  € –  
3 t/m 12 jaar  € 4,00
65+ jaar  € 4,00
Groep van 20+ mensen  € 4,50